Energimassage

BEHANDLING

Energimassage klassisk • 445 kr

30 min (tidsåtgång 45 min)

En behandlingsform som även är perfekt ute på företag då behandligen kan ske på arbetstid, på arbetsplatsen. Kontakta för offert. 

Energimassage

Förebyggande och rehabiliterande

Första gången på EnergiMagasinet?
Tips! Kom en stund innan, så du hinner fylla i en lapp med några frågor om din hälsa.

Blodcirkulationen och lymfflödet påverkas och genomblödningen i musklerna ökar. Stresshormoner minskar och lugnande hormoner ökar i kroppen, vilket medför en känsla av välbefinnande. Massagen utförs med kunden sittande på en speciell energimassagestol. Massage sätter fart på kroppens energiflöden och är mycket effektivt mot spända rygg- och nackmuskler. Den är mycket lämplig som förebyggande behandling och fungerar även utmärkt i rehabiliterande syfte för personer med värk i nacke, rygg, axlar, armar, händer och huvud.

Den sittande massagen

Denna massage ges sittande med lätta och lite snabbare grepp på huvud, nacke, axlar, rygg, armar och händer. Massagen syftar till att skapa balans mellan energiflödena i kroppen. Den kan ha en både avslappnande och uppiggande effekt och behandlar t ex förkylning, ont i huvudet, spänningar i nacken eller ont i ryggen. Detta är en massageform som passar för alla och den ges med kläderna på. Energimassage kallas även “den sittande massagen” eller “japansk massage”. Med tryck, skakningar och olika grepp stimuleras ett par hundra akupunkturpunkter längs kroppens meridianer (energikanaler), främst på rygg och armar.

Ursprung

Energimassage har sitt ursprung i 900-talets Japan och heter ahma, anma eller amma i övriga delen av världen och betyder massage på japanska

Metoden kallas ibland också traditionell japansk massage. Den har funnits i Indien, Kina och Japan i tusentals år

En förkortad variant av energimassagen utvecklades i USA för ett tiotal år sedan och introducerades i Sverige 1986.